Oldalak

2010. június 29., kedd

Virslis krumpli

Nyaralni voltunk, ami nálunk legfeljebb 3-4 nap, most nem részletezném miért.
Egy nagyon kedves barátnőm látott minket vendégül Csepelen. Ne is mondjam hogy el voltunk kényeztetve. Nem volt gondom házimunkára, így a főzésre sem. Szóval igazi kikapcsolódás volt.Most pedig vissza kell zökkennem a hétköznapokba és ki kell találnom mit is főzzek, olyat ami apunak is elég laktató, meg nekem sem túl zsíros.

Ilyen ételt még sosem készítettem. Anyukám egyik kolleganője ajánlotta, mondván náluk imádja a család, gyors könnyű és nem is túl költséges. Megtetszett az ötlet, gondoltam kipróbálom.

4 adag

1 közepes fej hagyma
12 szem közepes krumpli
15 virsli
1 kis doboz tejföl
só, bors

A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. A krumplit megmosom, megpucolom és kb. 1x1 cm-es kockákra vágom. Ráöntöm a hagymára, kicsit pirítom, majd 1-1,5 dl vízzel felöntöm, sózom, borsozom, lefedem és párolom. A virslit megpucolom, felkarikázom. Amikor a krumpli már majdnem kész hozzáadom a virslit és kis ideig fedő nélkül főzöm. Amikor a virsli is kész ráöntöm a tejfölt, alaposan összekeverem és összerottyantom.
Tálaláskor reszelt sajtot és tejfölt tettem mellé.

1 megjegyzés:

  1. Keresem az interneten, vajon hogy is készíthette Mariann azt a jó kis virslis krumplit?
    Ezt az oldalt kaptam a keresés eredményeképpen(:
    anyu

    VálaszTörlés