Oldalak

2011. március 9., szerda

Répafelfújt

Ez a finom felfújt volt ma az ebédem. Normál esetben ez egy előétel, de ma éppen elég volt. Miután a reggelim legalább 3 szelet hideg sült volt, amit mi (is) felvágott helyett eszünk, ugyanennyi kenyérrel. :)
Azt hiszem ezt a férjem szülinapján is bevetem majd, ugyanis egy extra ebéd vagy vacsora a legnagyobb kívánsága. :)
Visszatérve a tárgyra nagyon egyszerű és ugyanennyire gyorsan elkészíthető fogás.

3-4 adag

17,5 dkg répa
5 dkg puha vaj
2,5 dkg reszelt füstölt sajt
2 tojás

A répát megtisztítom, apróra kockázom és kevés vízben megpárolom. A maradék vizet elforralom. (Villával durvára töröm, ezt nem muszáj, ha elég kicsire vágjuk.) A meleg répához hozzákeverem a sajtot és a vajat. Hagyom langyosra hűlni és hozzákeverem a tojások sárgáját. a tojások fehérjét kemény habbá verem és hozzáforgatom a répás keverékhez.
Kivajazott szuflé formákba töltöm, úgy, hogy csak a formák 2/3 részéig érjen. Nekem ez 4 formához volt elég.
Előmelegített sütőben 170 °C-on 30 perc alatt készül el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése