Oldalak

2011. október 10., hétfő

Mandulás morzsában sült fogas


Nagyon szeretem a halat és próbálom a lehető legváltozatosabban elkészíteni. Egy ilyen egyszerű variációval a gyerekeket is könnyen meg lehet nyerni, ráadásul nagyon mutatós a végeredmény. Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.

Hozzávalók 2 és fél személyre

3 fogasderék
5 dkg zsemlemorzsa
4 dkg hideg vaj
6 csipet szárított kakukkfű ( vagy 10 -12 ág friss)
2 nagy gerezd fokhagyma
2 marék szeletelt mandula
só, bors

Én mirelit halfilét használtam, azt először fel kell engedni, konyhai törlővel leitatni a nedvességet. Ha van friss fogas, akkor ez a lépés kimarad.
A halat bedörzsölöm sóval és borssal és egy tűzálló tálba teszem. A zsemlemorzsát a vajjal, fokhagymával és kakukkfűvel késes robotgépbe teszem és összedolgozom. Hozzákeverek egy csipet sót és a szeletelt mandulát. A morzsás keveréket egyenletesen elosztom a haltörzseken.
220 fokos sütőben 10 percig sütöm lefedve, majd még 10 percig fedő nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése