Oldalak

2011. április 14., csütörtök

Karfiol egytál


Szombaton volt esedékes az egyik legjobb barátnőm éves nagy partija, mivel születésnapja volt. Aznap délután megkért, segítsek neki az ételek elkészítésében, mert a barátai közül nem sokan szoktak főzni. Egy másik ügyes lány minden évben elvállalja az irdatlan mennyiségű krumplisalátát, ami mindig nagyon finom. :) Mi pedig nekiláttunk háromszínű tésztasalátát, kaszinótojást és gyümölcsnyársakat gyártani. A barátnőm még készített falatnyi szendvicseket is, és valaki hozott kókuszgolyót. Szegeden volt a buli, egy belvárosi szórakozóhelyen. A gyerekek anyukáméknál aludtak, így el tudtunk menni. Remek este volt evés-ivással, nagy beszélgetésekkel, tánccal és zenével. Ott volt a másik barátnőm vőlegénye is, aki Bolíviából származik és most van először országunkban. A kommunikációt könnyíti, hogy nem csak portugálul (anyanyelvén), hanem angolul is jól beszél, ráadásul roppant humorral bír. :)
És hogy mindennek mi köze volt a recepthez? Igazán semmi. :)
Pár szóban. Nagyon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető. Farkaséhesen életmentő egytálétel, amit nálunk a férfiak és gyerekek is szívesen fogyasztanak. Ez már a sokadik adag, de sosem bírtam lefotózni, mert mindig elfogyott. :)

1 fej karfiol
200 g bacon szalonna (kockázott)
200 g tejföl

A karfiolt megmosom, lecsepegtetem, megtisztítom a levelektől és rózsáira szedem. Hőálló tálba rendezem, megszóróm a kockázott baconnel és megkenem a tetejét tejföllel. Előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütöm.