Oldalak

2012. július 23., hétfő

Kukoricakrémleves


Egy barátnőm kérte tőlem ezt a receptet.
Én Kurma dásza Krisnás szakácskönyvéből vettem az alapokat. Az elkészítés módján változtattam csak, egy kicsikét.
A hing egy keleti fűszerpor. Tulajdonképp az ániszkapor gyökrének a gyantája. A gyantát napon szárítják és porítva árusítják. Íze leginkább a mogyoróhagymáéra emlékeztet. Sárga, enyhébb ízű és szürkés színű, erősebb kapható belőle. Én a sárgát "Vandevi" használom.
Nyugodtan ki lehet hagyni a levesből.

50 g vaj
1/4 teáskanál bors1 tk só
1 babérlevél
1/4 tk hing
1/4 tk szerecsendió

2 ek liszt
1,5 l víz
2 közepes krumpli nagyon apróra (0,5 cm) vágva
3 cső főtt kukorica

A vajon kicsit megpirítom a borsot, sót, hinget és szerecsendiót. Hozzáadom a lisztet és világos rántást készítek. Felöntöm a vízzel és beleteszem a krumplit és a babérlevelet.
A kukoricacsövekről levágom a szemeket és a félig főtt krumplihoz adom.
Még néhány percig forralom, a végén leturmixolom vagy szűrőn áttöröm.
Tejföllel, esetleg petrezselyemmel megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése