Oldalak

2012. szeptember 28., péntek

Alja nélküli túróslepény


Már régen nem készítettem ezt a receptet, pedig amilyen egyszerű, annyira finom.
Volt olyan időszak, amikor a férjem a munkája kapcsán minden héten ment egy tehenészetbe is. Onnan mindig hozott friss házi túrót. Sajnos igaz a mondás, hogy jóból is megárt a sok. Néhány hét után ötletem sem volt mihez kezdjek a sok finom túróval. Mindenbe csempésztem belőle, nem számított, hogy édes vagy sós ételről van szó. Szerencsére elég széles körben felhasználható. Akkoriban gyakran készítettem ezt a túrós süteményt édességnek.

Bármilyen gyümölcsöt lehet bele tenni, és egy leves mellé főfogásként is megállja a helyét (nálunk).
Sajnos mióta a férjem nem jár arra és nem hord túrót sikerült párszor túl savós vagy ,még rosszabb, száraz túrót vennem, azóta ritkábban és óvatosan vásárolok.

Hozzávalók egy 20x30-as sütőtálhoz
50 dkg túró
3 tojás
7 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
15 dkg cukor
1,5 dl tej
3 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 ek házi vaníliás cukor
20 dkg otello szőlő

A hozzávalókat összekeverem, hőálló tálba vagy tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm.


1 megjegyzés: