Oldalak

2012. október 12., péntek

Tonhalkrém bazsalikommal és aszaszlt paradicsommal


Ezt a tonhalpástétomot mi nagyon szeretjük. Meg igazából mindet.
Én évekig nem ettem tonhalat egy rossz emlékű, lejárt konzerv miatt, amit persze megettem. Így jár, aki nem figyel a dátumra a dobozon.
Viszont mióta újra rátaláltam erre a finomságra, mindig van itthon egy-két konzerv. Életmentő lehet gyors ebédnek tésztával, reggeleire vagy vacsorára friss kenyérrel, buliba mártogatósnak grissinivel.
Nálunk most éppen egy kiadós reggeli lett belőle.

1 kis fej hagyma (50 g)
2 gerezd fokhagyma
1 tonhalkonzerv (160 g, olajban eltett)
30 g aszalt paradicsom
5 nagy bazsalikomlevél

A hagymát megpucolom, apróra vágom. A fokhagymagerezdekre, pucolás után, késpengével ráütök. A tonhalkonzervet felnyitom, az olajat egy kis lábasba öntöm és megsütöm benne a hagymákat. Kicsit hagyom hűlni, majd a tonhallal együtt leturmixolom botmixerrel. 2-3 mm-es darabokra vágom az aszalt paradicsomot és apróra tépkedem a bazsalikom leveleket. Hozzákeverem a tonhalhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése